Qi Gong

氣功
Qi gong

Mindfulness, zowel je lichaam als geest ervaren zoals het op dit moment is.

Shaolin Qi gong is hiervoor de methode die al eeuwen door boeddhistische monniken beoefend wordt. Het maakt je bewust en leert je hoe je spanning kan omzetten in ontspanning. Hierdoor kom je beter in je lichaam te zitten en zal je beter kunnen omgaan met de stress die je iedere dag op je pad komt.

Qi_gong

Dat ademhalen essentieel is voor ons bestaan zal niemand ontkennen. Toch nemen we in het dagelijks leven zelden de tijd om bewust met ademen bezig te zijn. Het is immers iets wat het lichaam zelf reguleert en wat alleen naar de oppervlakte komt als we buiten adem raken door inspanning of sport. 

Bij Qi gong draait het om bewuste ademhaling. Althans, het combineren van ademhaling met bewegingspatronen. Tijdens het beoefenen van Qi gong wordt het lichaam op meerdere vlakken gestimuleerd wat diverse voordelen heeft. De longcapaciteit wordt vergroot, het lichaam wordt soepeler en sterker en levensenergie (Qi) krijgt de kans om vrij door het lichaam te stromen. Het resultaat hiervan is onder anderen dat u zich prettiger in uw lichaam zal gaan voelen, minder vaak ziek zal zijn, RSI klachten verminderen en u zich beter zal kunnen concentreren. 

In de lessen proberen wij u handvaten te geven om Qi gong te integreren in het dagelijks leven. Want het beste resultaat behaald u natuurlijk door de oefening ook buiten de les te herhalen. Iets wat minimaal vijf minuten per dag in beslag kan nemen of zelf ook kan uitbreiden naar langer. Natuurlijk kunt u ook alleen mee doen met de lessen en daar uw uitdaging uit halen.

Zhan Zhuang

De bewegingen van Zhan Zhuang (staande-meditatie) in combinatie met bewuste ademhaling kalmeert de geest, wat leidt tot diepe ontspanning en innerlijke harmonie. Er wordt ook gezegd te staan als een boom. De ademhaling is diep maar ontspannen. We zoeken aansluiten me de energie van de aarde en de krachten van de hemel, het is een zeer oude methode om verbinding te maken met de hemel en de aarde. (klik hier voor meer info)

Ba duan Jin – 八段锦气

De eerste Qi Gong die in de les gegeven wordt is Ba duan jin, de acht brokaten (schatten). Een van de meest beoefende vormen van Qi gong. Statische houdingen worden afgewisseld met soepele ontspannen bewegingen. Dit  kan het ene moment een aardige belasting zijn terwijl het daarna weer ontspannen en vloeiend gaat. De bewegingen zijn relatief makkelijk te leren, maar dit is pas het begin.

Yi Jin Jing

Shaolin “Yi Jin Jing” Qi Gong staat voor de transformatie en regeneratie van de spieren, pezen en ligamenten. Lichaam, geest en gedachten moeten in lijn worden gebracht volgens de Chinese filosofie van Yin en Yang om harmonie en zuiver bewustzijn te openen in de mens. Met soepele en vloeiende bewegingen wordt de Qi wordt gecultiveerd. Het werken aan en sturing van Qi werd geboren uit de filosofie van het taoïsme.

Qi-Gong “Yi Jin Jing” is de energiebron en de fontein van de jeugd voor lichaam, geest en ziel. De oefeningen begeleiden u op uw weg naar een gezond leven en het verhogen van de kwaliteit van uw leven. Het gehele lichaam wordt van zuurstof voorzien en dit verbetert de stofwisseling en bloedvaten. Het verhogen de conditie en de botten en het hart wordt versterkt, bovendien wordt het vrijkomen van endorfine gestimuleerd.

De lessen zijn op: Maandag van 9:30 tot 10:45 en donderdag van 20:00 tot 21:30

Advertenties
%d bloggers liken dit: