Viering Chinees nieuwjaar

IVM de voorjaarsvakantie hebben we besloten de Chinese nieuwjaarsviering uit te stellen naar 10 maart.

De afgelopen week kregen we van de helft van de mensen te horen dat ze tijdens de nieuwjaarsviering niet aanwezig zouden zijn omdat ze op vakantie gaan. Omdat het jaar van de hond graag met iedereen willen vieren hebben we besloten alles te verplaatsen naar 10 maart.

Zoals eerder gemeld zijn ook mensen van buiten de school van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. We starten om 17:00 en sluiten rond 19:00 af. Op het programma staat onder anderen leeuwendans, kung fu, Qi gong, Rou quan, Chinese hapjes, een winkeltje en nog veel meer.

We hopen je 10 maart te zien!!!

11224621_982600245146281_7780974151582746871_n

Advertenties

Chan (zen) meditatie ochtend, gratis

Zaterdag (24 februari) bent u van harte welkom om deel te nemen aan onze gratis Chan (Zen) meditatie ochtend.
We starten om 9:30 uur en wisselen loop meditatie af met zit meditatie. Als afsluiter doen we een massage om het lichaam weer opgang te krijgen na het stilzitten. Tevens is er mogelijkheid voor het stellen van vragen en het nuttigen van een kopje thee.
Meditatie_pano
Iedereen is welkom, dus ook geïnteresseerden die geen lessen volgen bij ons centrum.
 
Adres:
 
Paul Krugerkade 45b
2021 BN Haarlem
 
Tijd:
 
9:30 tot 11:00
 
Aanmelden is niet nodig en het enige wat je mee hoeft te nemen is makkelijk zittende kleding.

Cultuurreis Shaolin Tempel

Samen met Shaolin grootmeester Shi Yan Po organiseren wij een 10 daagse reis naar de Shaolin Tempel in Henan, China.  Deze vindt plaats van 15 tot en met 25 oktober 2018.

shaolin_kungfu_yanpo_cv

Tijdens de reis verblijf je in de tempel, niet op een naastgelegen terrein, maar echt in de tempel zelf.  Je neemt deel aan de dagelijkse ceremonies.  Je bezoekt het Pagodebos, de Grot van Bodhidarma, de Long men grotten, Deng Feng (taoïstische tempel en de Confucius Academie). Je krijgt workshops, kalligrafie, Chinese medicijnen, Qi gong en je traint Kung Fu met de Shaolin Monniken.

 

De kosten voor de 10 daagse georganiseerde reis bedragen Eur 2500,=. In dit bedrag is alles inbegrepen, de vlucht naar Beijing, binnenlandse vlucht naar Zhengzhou, busreis naar Shaolin, visum, verblijf in de tempel, (vegetarische) maaltijden en diverse workshops en uitstapjes. Er zijn dus verder geen kosten meer.

IMGP0185

Workshop Tong bei Quan Duilian

Tong Bei Quan is een Shaolin taolu die wereldwijd veel beoefend wordt. Echter is het niet zo bekend dat er ook een partner set van is.

Op 24 maart bieden wij de unieke kans om deze taolu te leren van Shaolin grootmeester Shi Yan Po.

yan po

Partner sets zijn onmisbaar voor alle beoefenaars van Shaolin Kung fu. We ontwikkelen hierdoor een beter gevoel van timing en begrip van ons lichaam. Ook gaan we beter aanvoelen hoe de technieken werken tegenover een partner en leren we de principes beter toe te passen. Tevens vereist het ook een hele andere concentratie omdat je moet blijven reageren wanneer het nodig is.

Belangrijk is dat je zelf zorgt voor een partner om aan de workshop mee te doen.

Datum en tijd:

24 maart 2018
11:00 tot 16:00

Kosten per persoon:

Leden: 70,-
Niet leden: 100,-

Locatie:

Shaolin centrum Haarlem
Paul Kruger kade 45
2021 BN Haarlem

Aanmeldingen via Shaolincentrumhaarlem@gmail.com

Kerstvakantie

Het is bijna kerst en het nieuwe jaar staat bijna klaar om ingeluid te worden. Via deze weg willen we dus ook iedereen fijne dagen toewensen en alle geluk en gezondheid.

De school is gesloten tijden de kerst vakantie maar vanaf maandag 8 januari gaan we weer van start.

Er staan diverse wedstrijden gepland voor 2018 en natuurlijk zullen er ook weer trainingsdagen plaats vinden en workshops. Een belangrijke hiervan is de Tong Bi Quan Duilian (partner set) workshop die gegeven zal worden door Shi Yan Po.

Hou de agenda en het bord in de school dus in de gaten!!!!

IMG_6177

Chan (Zen) meditatie, Gratis

Zaterdag (23 december) bent u van harte welkom om deel te nemen aan onze gratis Chan (Zen) meditatie ochtend.

We starten om 9:30 uur en wisselen loop meditatie af met zit meditatie. Als afsluiter doen we een massage om het lichaam weer opgang te krijgen na het stilzitten. Tevens is er mogelijkheid voor het stellen van vragen en het nuttigen van een kopje thee.

Iedereen is welkom, dus ook geïnteresseerden die geen lessen volgen bij ons centrum.

Adres:

Paul Krugerkade 45b
2021 BN Haarlem

Tijd:

9:30 tot 11:00

Aanmelden is niet nodig en het enige wat je mee hoeft te nemen is makkelijk zittende kleding.

IMG_5695

Chinese les

Altijd al Chinees willen leren spreken en schrijven?

Vanaf november bieden we bij Shaolin Centrum Haarlem een cursus Chinese taal van tien lessen aan. Op speelse wijze gaan we aan de slag met het beter leren begrijpen van de taal en de cultuur. Het wordt dus niet heel schools maar er wordt gekeken naar het niveau van de groep. Er zal veel herhaald waardoor we alles eigen kunnen maken. Hierin wisselen theorie en praktijk elkaar af.

De lessen worden gegeven door Annabel Lee (Jiao Li). Ze is iets langer dan een jaar in Nederland en heeft in China al ervaring opgedaan met het les geven aan niet Chinees sprekende.

De lessen zijn van 13:30 tot 14:30 en worden gehouden op de onderstaande datums:

18 nov
2 dec
16 dec
6 Jan
20 Jan
27 jan
10 Feb
17 feb
24 feb
3 ma

De kosten zijn 70,- per persoon voor tien lessen en worden gegeven aan de Paul Krugerkade 45. De lessen zijn in het Engels.

 

Workshop 5-elementenvoeding

Alles wat je altijd al had willen weten over voeding!
Eten doen we elke dag, ons hele leven lang. Hoe beter je eet hoe meer ons lichaam floreert. Maar wat is dan goed eten? Overal lees je over diëten, voedingsstromen en superfoods, die hier de oplossing voor beloven. Maar wat werkt nu echt?

Deze workshop is gebaseerd op de 5000 jaar oude Chinese voedingsleer ofwel 5-elementen voeding. De Chinezen zagen al vroeg in dat voeding, naast ademhaling, de basis is van een gezond en gebalanceerd lichaam. De chinezen brachten alle voedingsmiddelen in kaart gerelateerd aan de 5 elementenleer en de thermische werking. Met deze informatie kunnen wij nu bewustere keuzes maken over wat je eet, waarom je het eet en wanneer je iets wel of juist niet eet.

In deze workshop leer je:
1. Hoe je jezelf scant door de tijd heen en hoe je je eten daar op aanpast.
2. Welke invloed voedingsmiddelen hebben op je lichaam, je geest en je energetisch systeem.
3. Waarom ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en hoe je door je ontbijt aan te pakken een enorme energiewinst kunt boeken.
4. Hoe je gebalanceerd en lekker kunt koken, zodat al je organen krijgen wat ze nodig hebben.
5. Hoe je jouw favoriete recepten om kan vormen tot superrecepten.

Bonus: Wie zich inschrijft voor de workshop, krijgt toegang tot de besloten Facebookgroep!
In deze Facebookgroep plaats ik informatie, recepten en tools, zodat jij nog beter aan de slag kan met de informatie uit de workshop!

Wil je meer weten over de 5-elementenvoeding en wat het voor jou kan doen?! Meld je dan snel aan en kom dan 18 november naar de workshop!

Docent: Didi Vlaar

Waar: Paul Kruger Kade 45
Wanneer: 18 november
Tijd: 15:00 tot 18:00
Kosten 35,-

Yi Jin Jing Qi Gong workshop

In deze workshop leren we je in twee les dagen alle twaalf bewegingen van Shaolin Yi Jin Jing qi gong.

IMGP0249
Yi Jin Jing

Shaolin “Yi Jin Jing” Qi Gong staat voor de transformatie en regeneratie van de spieren, pezen en ligamenten.

Lichaam, geest en gedachten moeten in lijn worden gebracht volgens de Chinese filosofie van Yin en Yang om harmonie en zuiver bewustzijn te openen in de mens. Met soepele en vloeiende bewegingen wordt de Qi wordt gecultiveerd.

Het werken aan, en sturen van Qi werd geboren uit de filosofie van het taoïsme.

Qi-Gong “Yi Jin Jing” is de energiebron en de fontein van de jeugd voor lichaam, geest en ziel. De oefeningen begeleiden u op uw weg naar een gezond leven en het verhogen van de kwaliteit van uw leven.

Het gehele lichaam wordt van zuurstof voorzien en dit verbetert de stofwisseling en bloedvaten. Het verhogen de conditie en de botten en het hart wordt versterkt, bovendien wordt het vrijkomen van endorfine gestimuleerd.

Aanmelden via: Shaolincentrumhaarlem@gmail.com (let op aantal deelnemers beperkt)

Dag 1: 11 november 9:00 tot 16:00
Dag 2: 9 december 9:00 tot 16:00

Locatie: Paul Krugerkade 45B,  2021 BN, Haarlem

Kosten: 110,-

Workshop, Qi Gong, Ba Duan Jin

Mindfulness, zowel je lichaam als geest ervaren zoals het op dit moment is.

Shaolin Qi gong is hiervoor de methode die al eeuwen door boeddhistische monniken beoefend wordt. Het maakt je bewust en leert je hoe je spanning kan omzetten in ontspanning. Hierdoor kom je beter in je lichaam te zitten en zal je beter kunnen omgaan met de stress die je iedere dag op je pad komt.

Tijdens de workshop besteden we veel aandacht aan de juiste ademhaling, juiste houding en juiste uitvoering. Het is de bedoeling dat tijdens de dag alle acht bewegingen aangeleerd en veel geoefend worden. Dit om er voor de zorgen dat de deelnemers daarna thuis aan de slag kunnen en verdere verdieping kunnen bereiken.

Ba duan Jin – 八段锦气功

Ba duan jin, de acht brokaten (schatten). Een van de meest beoefende vormen van Qi gong. Statische houdingen worden afgewisseld met soepele ontspannen bewegingen. Dit kan het ene moment een aardige belasting zijn terwijl het daarna weer ontspannen en vloeiend gaat. De bewegingen zijn relatief makkelijk te leren, maar dit is pas het begin.

Zaterdag 30 september van 9:00 tot 16:00

Locatie: Paul Krugerkade 45 B 2021 BN

Haarlem

Aanmelden via: Shaolincentrumhaarlem@gmail.com (let op aantal deelnemers beperkt)

Kosten: 55,-

11742887_943445065728466_4348773347193865074_n