Kung Fu 16+

Shaolin kung fu is de meest bekende krijgskunst van China. Het bestaat uit ongeveer 200 vormen (Taolu / Kata) en diverse gevechtssystemen (China Na, Sanda, enz.). De verschillende vormen – gewapend of ongewapend – zijn uitermate geschikt om jezelf mee te leren beschermen tijdens een aanval. Echter, Shaolin kung fu is in eerste instantie niet bedoeld om te leren vechten: het hoofddoel is jezelf te overwinnen en bewust te worden van het boeddhistische principe van compassie.

Tevens is het Shaolin systeem een goede methode om de lichaamsbeheersing en flexibiliteit te verbeteren, en om de concentratie en het uithoudingsvermogen te vergroten. Kortom, de training is een unieke manier om fysiek en mentaal je grenzen een aardig stuk op te schuiven.

les

Basis kung fu

De basis kung fu-les is een pittige training die voor beginners essentieel is. Tijdens deze les worden op nauwkeurige wijze de basisprincipes van kung fu behandeld. Om progressie mogelijk te maken is het daarbij noodzakelijk om de belangrijkste lichamelijke vermogens te trainen: hierbij gaat het om het ontwikkelen van conditie, lenigheid, coördinatie en kracht. Deze lichamelijke vermogens moeten eerst met elkaar in balans worden gebracht voordat er een verdieping in de bewegingstechniek kan plaats vinden. De lessen zijn zo een mooie combinatie van sportief bezig zijn en het leren van een nieuwe manier van bewegen en lichaamsbeheersing.

In de basisles worden drie vuistvormen (Wu bu Quan, Lian Hua Quan en Tong Bi Quan), basis gevechtsdrills, Chin na (klemmen) en een basis stokvorm (Yin Shou Gun) behandeld.

 

習 沒    磨 不    才
武 有    練 怕    能
之 短    功 吃    進
道 路    夫 苦    步

Gevorderden kung fu

Na het behalen van het eerste examen stroomt de leerling door naar de gevorderden groep. Het tempo ligt in deze training beduidend hoger; de basisprincipes zijn immers bekende materie. Het blijft desalniettemin van groot belang deze basis te blijven trainen, zodat de leerling zich er steeds verder in kan verdiepen en ontwikkelen. De leerling zal zich realiseren dat alleen door bewuste herhaling het mogelijk wordt om alles echt eigen te maken en verder te groeien. Dit vraagt zowel mentale als fysieke kracht, waardoor de lessen alleen geschikt zijn voor mensen met een groot doorzettingsvermogen.

Ten opzichte van de basisles wordt het pakket aan vorms in de gevorderden les uitgebreid en wordt de gevechtstraining naar een hoger niveau getild.

workshop

Workshops

Om meer diepgang te verkrijgen in de trainingen bieden wij maandelijkse workshops in diverse vorms, wapens of specifieke gevechtstraining. Ook proberen we regelmatig andere leraren uit te nodigen voor workshops.

Advertenties
%d bloggers liken dit: